Veiling moderne kunst onder de verwachting

rotterdam, 4 nov. - De veiling van impressionistische en moderne kunst bij Christie`s in New York is redelijk verlopen met een verkoopresultaat van 70 procent en een totale opbrengst van iets onder de laagste verwachting. Toch zegt het niets over de kunstmarkt, zei kunstadviseur Jonathan Binstock tegen Artinfo.com. ”Er was niet genoeg aansprekend werk voor kieskeurige verzamelaars.” Het goede nieuws voor Christie`s kwam van Auguste Rodin van wie een afgietsel van De kus 6,3 miljoen dollar opbracht, drie maal meer dan verwacht. Mondriaan en Picasso stelden teleur in de niet geheel gevulde veilingzaal. Picasso`s Tete de femme (1943), geschat op minstens 7 miljoen, kreeg geen enkel bod. Het werk was de afgelopen tijd diverse verzamelaars tevergeefs aangeboden. Ook Mondriaans Composition II, met rood (1926) vond geen koper. Edgar Degas Danseuses (ca 1896) bleek met 10,7 miljoen dollar het topstuk en ging naar een Aziatische koper.