Pechstein: Kuipers moet weg bij ISU

Berlijn, 4 nov. - Claudia Pechstein wil dat de Nederlandse bewegingswetenschapper Harm Kuipers zich terugtrekt als lid van de medische commissie van de internationale schaatsbond ISU. Kuipers zou in de zaak-Pechstein tegenover het internationaal sporttribunaal CAS hebben verklaard, dat er naast de Duitse rijdster nog iemand opvallende bloedwaarden vertoonde, maar dat die sporter daarvoor een medisch attest heeft. Pechstein meent dat Kuipers oneerlijk heeft gehandeld. ”Merkwaardig dat iemand de gelegenheid kreeg om een attest vanwege een bloedziekte te tonen, terwijl ik meteen geschorst werd”, stelde Pechstein. Kuipers wilde niet reageren. Deze week doet het CAS waarschijnlijk uitspraak in de zaak die Pechstein heeft aangespannen tegen haar tweejarige schorsing.