Paranoia-epidemie

‘Tuuuurlijk vind (sic) Minister Klink het veilig! Hij heeft zelf aandelen in het farmaceutische bedrijf en heeft er dus grote belangen bij.” Op Telegraaf.nl is de paniek over de griepprik toegeslagen. Uiteindelijk doen ze het allemaal voor het geld. Osterhaus, Coutinho, Klink, allemaal leden van de griepmaffia die ons gaat vergiftigen met een onveilig vaccin.

Als de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep net zo verloopt als de volksinenting tegen humaan papillomavirus, dreigt het een mislukking te worden. Dat virus veroorzaakt 70 procent van alle baarmoederhalskanker, maar toen er gratis werd ingeënt kwam minder dan de helft van de meisjes opdagen. De rest werd thuis gehouden door ouders die bang waren gemaakt door de vele ‘anti-vaccinatie’-websites. Amerikaanse meisjes zouden bij bosjes dood neervallen na vaccinatie. Er zou rattengif aan het vaccin toegevoegd zijn, het zou autisme veroorzaken. Jammer genoeg wisten alleen de homeopaten dat. De echte artsen hadden de gevaren over het hoofd gezien. Of erger nog, opzettelijk verzwegen.

Ik vind het een regelrechte belediging voor één van de succesvolste medische uitvindingen ooit. Een uitvinding die pokken heeft uitgeroeid, en polio gereduceerd tot een virus dat in Nederland alleen nog voorkomt bij orthodoxe christenen, bij de paranoïde lobby, en bij hun kinderen. Met een simpele som is te berekenen dat de aanstichters van deze paranoia doden op hun geweten krijgen.

Maar om Ab Klink en de gezondheidsraad weg te zetten als ‘Grote Graaiers’ is misschien nog wel erger. Zij waren er razendsnel bij, als één van de eerste in Europa. Ik ben blij dat onze minister ons maximaal besloot te beschermen tegen een nieuw, onbekend griepvirus, dat zeer besmettelijk bleek en waarvan niemand wist hoe dodelijk het zou zijn. Klink bestelde 34 miljoen vaccins. Voor de zekerheid. Dat noem ik welvaart.

Dat hij een risico nam om zo vroeg te bestellen wist Ab Klink. Dat de mislukking mede veroorzaakt zou kunnen worden door een acute paranoia-epidemie, had hij waarschijnlijk niet bedacht. Helaas is daar geen inenting tegen mogelijk.

Rosanne Hertzberger

    • Rosanne Hertzberger