Overige films

The Patriot (Roland Emmerich, 2000, VS). De Engelsen zijn intense slechteriken in propagandistische reconstructie van de Amerikaanse Vrijheidsoorlog. Hoofdrol van Mel Gibson als weduwnaar annex pacifist die in een furie verandert en de ene na de andere Engelse militair in mootjes hakt. RTL7, 20.30-23.40u.

Don’t Say a Word (Gary Fleder, 2001, VS). Psychiater Michael Douglas dient, om zijn door Sean Bean ontvoerde dochter te redden, geheim te ontfutselen aan apathische patiënte. Routine-thriller met Famke Janssen als de vrouw van Douglas. RTL8, 20.30-22.40u.

The Object of My Affection (Nicholas Hytner, 1998, VS). Romantische komedie behandelt een naar Hollywood-maatstaven grensverleggend gegeven: de platonische vriendschap tussen zwangere Nina (Jennifer – Friends – Aniston) en haar homoseksuele huisgenoot George (Paul Rudd). RTL5, 22.10-0.20u.

Man of the Year (Barry Levinson, 2006, VS). Glansrol van Robin Williams als populaire tv-komiek die zich half voor de grap gaat mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en die nog wint ook. De film stapelt moreel dilemma op moreel dilemma en koppelt satire aan de politiek. Ook met Christopher Walken, Laura Linney. BBC1, 23.45-1.32u.