Onbestendig

Bestendig weer zit er voorlopig niet in tijdens deze wisselvallige eerste week van november. De veroorzaker hiervan is een depressie bij Schotland die via de Noordzee naar het zuiden trekt. Intussen ontwikkelt zich een nieuw lagedrukgebied bij IJsland. De bijbehorende storing trekt zaterdag over Nederland met veel wolken en regen. Voor die tijd trekken in de westelijk stroming geregeld buien vanaf de Noordzee binnen.

Vanavond en komende nacht vallen verspreid over het land enkele buien. Morgen worden stevige buien verwacht met onweer in de kustregio’s. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen wat op. De middagtemperaturen komen uit rond 10 graden bij een veelal matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4.

Vrijdag vallen vooral langs de kust nog een paar buien. Landinwaarts is het grijs en nevelig met af en toe zon. ’s Avonds klaart het tijdelijk op maar al snel neemt de bewolking vanuit het westen toe en gaat het regenen. Vrijdag in de nacht en zaterdag overdag regent het flink door. Pas tegen de avond wordt het weer droog.

Zaterdagnacht zijn er opklaringen en kan het fris worden met minima rond 4 graden.

Zondag overdag valt er alleen bij zee en het IJsselmeer nog een bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperaturen komen niet meer boven de 10 graden uit.