Komiek helpt schaatsers

De Amerikaanse komiek en televisiepresentator Stephen Colbert is een campagne begonnen om de Amerikaanse schaatsers van de onlangs failliet verklaarde DSB Bank te helpen. Dat meldde hijzelf gisteren in zijn tv-programma The Colbert Report.

Colbert roept mensen op geld te doneren om de in financiële problemen geraakte schaatsers te helpen. DSB Bank sponsorde onder anderen de Amerikaanse kampioenen Shani Davis en Chad Hedrick.

Over drie maanden beginnen de Olympische Spelen van Vancouver, in Canada. „We moeten er voor zorgen dat het Amerikaanse dijen zijn die straks het erepodium zullen bestijgen”, zei Colbert gisteren in een toelichting op zijn wervingscampagne.

De Nederlandse schaatsbond KNSB had na het faillissement van DSB Bank al aangegeven garant te zullen staan voor de deelname van de Nederlandse schaatsers van de DSB schaatsploeg. Die ploeg van schaatscoach Jac Orie was afgelopen weekend succesvol bij het eerste schaatstoernooi van het seizoen, de NK afstanden in Thialf in Heerenveen.

Vanaf vrijdag is er het eerste internationale treffen van het olympische seizoen; de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. (ANP)

Bekijk fragmenten uit The Colbert Report op nrc.nl/sport