De Hoek doet jonge feestganger in de ban

Hoek van Holland moet zich „lekker richten op alles wat 25 plus is” en „randdebielen geen vermaak meer bieden”. Aldus de ambassadeur van de Rotterdamse deelgemeente, columnist en publicist Hugo Borst, gisteren bij de presentatie van een nieuw promotiefilmpje van ‘De Hoek’.

Ruim twee maanden na het ontspoorde strandfeest waarbij één feestganger door een politiekogel om het leven kwam, wil Hoek van Holland vooral vooruitkijken. Naar een nieuw strandseizoen, dat de herinnering aan „die ene gitzwarte bladzijde” snel moet doen vergeten, aldus deelgemeentevoorzitter Paddy Roomer (PvdA). „We zijn geslagen, maar niet verslagen.”

Roomer beweert lessen getrokken te hebben uit de rellen op het strand van het amper 10.000 inwoners tellende dorp. Grote en gratis toegankelijke publieksevenementen zijn voortaan taboe. „Maar we laten onze agenda niet bepalen door een stel idioten.” Zijn bestuur heeft de bewoners betrokken bij de vraag welke evenementen nog gewenst zijn. Eind deze maand hoopt hij de uitkomsten van de enquête bekend te kunnen maken. „De uitslag is niet bindend, maar we zouden wel gek zijn als we voorbij zouden gaan aan de wensen van de bewoners.”

Hoek van Holland zette twee jaar geleden een nieuwe koers uit. Het dorp, tot voor kort een slaperige badplaats met 1,4 miljoen bezoekers per jaar, wil dat aantal de komende jaren verdubbelen.