5 redenen om tv te kijken

TO GO WITH AFP STORY by Anne Padieu - This undated handout picture shows German actor Ulrich Muehe as Gerd Wiesler playing a scene of the movie "The Lives of Others" (Das Leben der Anderen). The story tells about an officer of the former East German secret police Stasi who spies on a writer and his wife in the year 1984, five years before the fall of the Wall. The drama is the first full-length movie of German director Florian Henckel von Donnersmarck. AFP PHOTO HO BUENA VISTA RESTRICTED TO EDITORIAL USE IN CONNECTION WITH THE FILM AFP

1 film

Don’t say a word

RTL 8, 20:30 - 22:40 u.

Thriller naar een boek van Andrew Klavan. Psychiater Dr. Nathan dient, om zijn door Sean Bean ontvoerde dochter te redden, een geheim te ontfutselen aan een apathische patiënte. Routine-thriller met Famke Janssen. (Gary Fleder , 2001)

3 film

Das Leben der Anderen

Canvas, 21:20 - 23:32 u.

Dé Duitse hit van 2006 is de visie van een wessi op het nabije verleden van Oost-Duitsland. De Stasi is het decor voor een ingewikkeld liefdesdrama met vier hoofdpersonen. (F. H. von Donnersmarck, 2006)

2 voetbal

UEFA Champions League

Ned.3, 20.15-23.25 u.

Live uitzending UEFA Champions League: Arsenal - AZ 20:15: voorbeschouwing 20:35: 1ste helft 21:31: wedstrijdanalyse 21:40: 2de helft 22:35: nabeschouwing en samenvatting overige wedstrijden

4 documentaire

Het uur van de wolf: Toonladders en tweedeklassers

Ned. 2, 22:50 - 23:35 u.

De organisatie Yo! Opera brengt muziek naar de klas. Tweedeklassers van het Delta college op Kanaleneiland werken onder begeleiding van jonge professionele zangers en musici aan een uitvoering voor de hele school. Hoewel de meeste leerlingen nooit eerder een piano in het echt hebben gezien, bedenken ze alle muziek en teksten zelf.

5 documentaire

VPRO’s Import: De spookrijder

Ned 2, 23:35 - 00:45 u.

In 1979 is Belgrado in de ban van een mysterieuze spookrijder. Met zijn witte Porsche 911 Targa haalt de chauffeur de meest spectaculaire manoeuvres uit. De man wordt snel populair, omdat hij als een van de weinigen tegen het bewind van Tito in durft te gaan. De onbekende held weet vijftien nachten lang de inwoners van Belgrado in zijn – wat later blijkt – gestolen Porsche te vermaken en hij werd een legendarische figuur in Belgrado en ver daarbuiten. (Jovan B. Todorovic, 2008)