Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over het proefproces tegen een Middelburgse coffeeshopeigenaar die, omdat hij zijn handel grootschalig inkoopt, volgens het OM lid is van een criminele organisatie. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Een portret van de veroordeelde Eindhovense pedoseksueel die onlangs vrijkwam en in cassatie is gegaan tegen de beslissing hem intensief reclasseringstoezicht op te leggen. Vanwege dat hoger beroep is dat toezicht nu vervallen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag vandaag. Verslag van de strijd van de Amerikaanse creditcardhouder Ann Minch tegen haar bank, die de rente op haar kaart verhoogde van 13 naar 30 procent hoewel ze nooit een betaling had gemist. In een veelbekeken filmpje op YouTube en haar blog debtorsrevoltnow.blogspot.com verklaarde ze haar bank de oorlog. Die won ze. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. TV-presentatrice Caroline Tensen komt vertellen over haar nieuwe programma waarin mensen via een DNA-test te weten kunnen komen of hun vader wel echt hun vader is. Ned.3, 19.30-20.00u.

Het elfde uur. Andries Knevel praat met minister André Rouvoet over de problemen in de jeugdzorg, met huisarts Annemieke Niggebrugge over de opvang voor daklozen en verslaafden die zij vijf jaar geleden met haar echtgenoot begon, en met viroloog Ab Osterhaus over de Mexicaanse griep. Ned.2, 21.20-21.50u.

Pauw & Witteman. Gasten vanavond zijn onder meer Quote-hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum die zijn jaarlijkse lijst van Nederlands rijksten mag promoten, en internetjournalist Francisco van Jole. Ned.1, 23.05-0.00u.

documentaire

Horizon: Who’s afraid of a big black hole? Geen moeilijker onderzoeksobject dan een zwart gat: per definitie onzichtbaar en een bevredigende theorie voor hun bestaan is er niet. Misschien kan de theoretische fysica het geheim ontsluieren, en daarmee wellicht zelfs antwoord bieden op de vraag wat er was vóór de oerknal.BBC 2, 22.00-23.00u.

’t Zal je maar gebeuren: Hebe Kohlbrugge. Het levensverhaal van de nu 95-jarige Kohlbrugge, die in WOII bij het verzet zat, concentratiekamp Ravensbrück overleefde en tijdens de Koude Oorlog bijbels naar landen achter het IJzeren Gordijn smokkelde.Ned.2, 23.30-0.05u.

Black widow granny? Betty Johnson wordt deze maand 78. Ze was vijf maal getrouwd, een keer gescheiden en vier maal weduwe. Binnenkort moet ze voor de rechter verschijnen op beschuldiging van moord: drie van haar echtgenoten kwamen om door kogels, de vierde waarschijnlijk door arsenicum, maar aangezien Betty het lijk liet cremeren is dat niet zeker. Regisseur Norman Hull ging op zoek naar de waarheid en praatte met familie van de overledenen, kinderen uit Betty’s huwelijken, en de weduwe zelf. Zij wijst alle beschuldigingen van de hand.BBC 1, 23.35-0.30u.

informatief

Vroege vogels. Magazine over natuur. Vandaag het radarsysteem dat de Koninklijke Luchtmacht gebruikt om zwermen vogels rond vliegbases te detecteren. Vogelaars maken gebruik van het systeem om de vogeltrek te bestuderen. Verder deel vijf van een serie over boswachters in de Oostvaardersplassen, en een kunstwerk van Titia Ex. Zij maakte van ledlampjes een lichtobject dat in de Amsterdamse Hortus Botanicus de komende maanden in dezelfde vijver staat als de Victoria amazonica. Ned.2, 19.25-19.55u.

Terzake. Nieuwsmagazine. Over kroonprins Filip wordt in België niet onverdeeld gunstig geoordeeld. Daarom werd hij tijdens een recente handelsmissie naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten kritisch gevolgd. Verder verklaart de broer van de in 1995 in opdracht van de hormonenmaffia vermoorde veearts Karel Van Noppen dat diezelfde maffia nog steeds illegaal koeien volspuit en de controlerende instantie niet ingrijpt. Tenslotte wordt met dichter en toneelschrijver Benno Barnard en politicus Louis Tobback gepraat over de moord op Theo van Gogh en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse samenleving. Canvas, 20.00-20.40u.

sport

Voetbal, Champions League: AC Milan-Real Madrid. Voorbeschouwing, verslag en nabeschouwingen van de terugwedstrijd. Twee weken geleden won Milan verrassend in Madrid. Na afloop samenvattingen van de overige wedstrijden. Ned.3, 20.15-23.20u.