Phillies zijn nog in race voor titel

De honkballers van de New York Yankees zijn er vannacht niet in geslaagd de World Series te beslissen. De Yankees waren één zege verwijderd van de eindoverwinning in de best-of-seven serie tegen Philadelphia Phillies, maar verloren de uitwedstrijd met 8-6. De stand om het kampioenschap is nu 3-2. Morgenavond kunnen de Yankees het in eigen stadion alsnog afmaken, in de Bronx. Als de Phillies weer winnen, is het zevende en beslissende duel eveneens in New York, in het nieuwe Yankee Stadium, dat in april van dit jaar in gebruik werd genomen.

Chase Utley had een groot aandeel in de zege van de Phillies. Hij sloeg twee homeruns, wat zijn totaal in de World Series dit jaar op vijf bracht. Daarmee evenaarde hij het record van Reggie Jackson (New York Yankees) uit 1977. Op de eerste homerun, al in de eerste inning, scoorde Philadelphia drie punten. De tweede was een solo homerun in de zevende inning.

In de 105de finale van het Noord-Amerikaanse honkbal namen de Phillies vorige week een voorsprong, na een 6-1 overwinning. De ploeg uit New York herstelde zich van die klap en won vervolgens drie wedstrijden achter elkaar.

De Yankees doen dit jaar voor het eerst sinds 2003 mee aan de World Series. Toen werd de ploeg verslagen door de Florida Marlins. De Yankees veroverden de titel 26 keer: een record. Voor het laatst gebeurde dat in 2000, na een 4-1 overwinning op de New York Mets.

De titelhouder uit Philadelphia stond zes keer eerder in de World Series en won tweemaal, in 1980 en vorig jaar.

Het is pas de tweede keer dat de Yankees en de Phillies tegenover elkaar staan in de finale van het Noord-Amerikaanse honkbal. De vorige keer was in 1950. De Yankees wonnen toen met 4-0.