Overige films

Flodder (Dick Maas, 1986, Nederland). Karikaturale klucht met het idioom van een stripverhaal, over asociaal gezin dat door sociaal werker wordt ondergebracht in chique villawijk. De oerversie trok destijds meer dan twee miljoen bezoekers en groeide daarmee uit tot grootste vaderlandse bioscoophit van de jaren tachtig. Met Nelly Frijda, Huub Stapel, René van 't Hof, Tatjana Simic. Kreeg twee vervolgen.RTL7, 20.30-22.45u.

Out of Time (Carl Franklin, 2003, VS). Na een serie contemplatieve shots van zonsop- en ondergangen raken sheriff Denzel Washington en politiedame Eva Mendes, tevens ex-geliefden, verwikkeld in een film noir-achtig plot in slaapstadje. Veronica, 20.30-22.35u.

Bride of Chucky (Ronny Yu, 1998, VS). Vierde en verreweg beste aflevering uit de horrorfilmserie over moordlustige pop. De adorabele white trash queen Tiffany (Jennifer Tilly) laat de geest van een neergeschoten seriemoordenaar opnieuw bezit nemen van haar poppenkindje. Vloekend en snerend wil hij meteen met haar naar bed en helpt haar naar de andere wereld: dat wil zeggen, hij propt haar bezoedelde ziel in een bruidspop, zodat ze samen aan een bloederige roadmovie kunnen beginnen. Meesterwerk van slechte smaak. RTL7, 22.45-0.25u.