IMF voorziet lichte groei economie Nederland

DEN HAAG. De Nederlandse economie zal volgend jaar dankzij het herstel van de wereldeconomie weer licht groeien. De gevolgen van de recessie zullen echter nog jaren voelbaar zijn. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). In de voorlopige conclusies van het onderzoek naar de Nederlandse economie stellen onderzoekers dat de economische groei de komende jaren niet groot genoeg zal zijn om de gevolgen van de crisis te compenseren. Forse bezuinigingen en andere hervormingen zullen dan ook noodzakelijk zijn om het overheidstekort weer terug te dringen. Die bezuinigingen moeten echter niet te snel worden doorgevoerd. ”Pas als er werkelijk sprake is van economisch herstel, dat zal niet eerder zijn dan in 2011”, aldus het IMF. Tot die tijd moet de overheid doorgaan met het stimuleren van de economie.