Hogere winst voor prijsvechter Ryanair

Rotterdam. Ryanair heeft over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar zijn winst zien stijgen met 35 procent. De Ierse prijsvechter maakte gisteren een nettowinst bekend van 250 miljoen euro, tegenover 185 miljoen een jaar eerder. De kwartaalomzet daalde als gevolg van lagere ticketprijzen van 1,03 miljard euro naar 992 miljoen. Ook de halfjaarcijfers waren beter, met een winst van 373 miljoen euro tegenover 95 miljoen in 2008. Ryanair zegt te hebben geprofiteerd van lagere kosten. Vooral de brandstofrekening viel fors lager uit: de maatschappij betaalde hieraan 176 miljoen euro minder dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal. Het aantal passagiers bij Ryanair blijft ook stijgen. In september werden 6,1 miljoen mensen vervoerd, 17 procent meer dan in september 2008. Als een van de weinige bedrijven in de luchtvaart lijkt Ryanair nauwelijks last van de crisis te hebben.