Film van de dag

BATMAN RETURNS Michelle Pfeiffer, Danny Devito Foto datering: 1992 foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6/NET5

Batman Returns. In zijn tweede Batman-film blijft regisseur Tim Burton trouw aan zijn eigen obsessies: Batman (Michael Keaton), de Pinguïn (Danny DeVito) en Catwoman (Michelle Pfeiffer) delen dezelfde, intense eenzaamheid. Burton toont ons Gotham City in al zijn helse somberheid. Het stadsbestuur is corrupt, de milieuvervuiling niet te stuiten en Batman kan de misdaden bijna niet meer bijbenen. Net als eerdere Burton-helden Edward Scissorhands en Beetlejuice is Batman een eenzaam mens en ontleent hij zijn identiteit aan een alter ego. (Tim Burton, 1992, VS), Veronica, 22.35-1.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg