`Euthanasie baby moet meer gemeld`

Rotterdam, 3 nov. - Artsen zijn te weinig op de hoogte van regels en de meldingsplicht die gelden voor levensbeëindiging van ernstig zieke pasgeboren baby`s. Dat stelt de commissie die toetst of artsen daarbij zorgvuldig hebben gehandeld. Al twee jaar lang is geen enkele melding binnengekomen, maar het is volgens de commissie onwaarschijnlijk dat van geen enkele baby het leven beëindigd is. Onder andere angst voor vervolging zou artsen ervan weerhouden levensbeëindiging bij baby`s te rapporteren. Een andere verklaring is de invoering van de twintigwekenecho in 2006. Ernstige afwijkingen kunnen daardoor eerder ontdekt worden. Dat kan ouders doen besluiten de foetus te aborteren. De commissie gaat artsen op IC-afdelingen voor baby`s beter voorlichten over de regels.