Buien

Ook de rest van deze eerste novemberweek houdt het wisselvallige weer aan. Een actief regengebied, gekoppeld aan een diepe depressie bij Schotland, trekt vanavond met name over het zuidoosten van het land. In de nacht klaart het geleidelijk verder op en valt er alleen aan de kust een enkele bui, mogelijk met onweer.

Morgen laat de zon zich af en toe zien, maar de lucht is tamelijk onstabiel. In de ochtenduren beperken de buien zich tot de kuststrook, overdag kan er overal een enkele bui vallen. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt het 10 of 11 graden. Dat zijn vrijwel normale temperaturen voor deze tijd van het jaar, al ervaren we het al gauw als fris, zeker in vergelijking met het recente zachtere weer.

In de nacht naar donderdag klaart het landinwaarts op, maar de kust blijft gevoelig voor buien, mogelijk met onweer. Dat heeft alles te maken met het relatief warme zeewater.

Donderdag verandert er weinig. Zodra de temperatuur boven land weer wat oploopt, tot een graad of 10, zullen ook daar buien kunnen ontstaan. De zon laat zich slechts af en toe even zien.

Vrijdag stabiliseert de atmosfeer voldoende om de ontwikkeling van buien te voorkomen. Het belooft een overwegend droge, maar bewolkte dag te worden. In het weekeinde volgt een nieuw frontaal systeem, met weer regen.