Aangehouden man was voortvluchtig

Utrecht. De 31-jarige man die vorige week donderdag na een achtervolging in Utrecht werd aangehouden, was voortvluchtig. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) gisteren bekendgemaakt. De man, die wordt verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting, poging tot verkrachting en poging tot doodslag op politieagenten, keerde in juni niet terug van zijn proefverlof. Hij kreeg toestemming voor een driedaags verlof, maar meldde zich nooit meer bij de gevangenis. Hij zat een straf van twee jaar uit voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en verduistering. De verdachte probeerde volgens het OM afgelopen week twee keer een vrouw te verkrachten. Agenten zetten na een melding de achtervolging in. Deze rit eindigde op het binnenterrein van het politiebureau in het centrum van Utrecht.