8 stand-up comedians

1Pablo Francisco (1974) -Latino comedian, afkomstig uit Californië. Bekend om zijn accenten en stemimitaties, zoals van Arnold Schwarzenegger, Chris Rock, Keanu Reeves. Beroemde sketch gaat over de ‘preview’-man, de stem die trailers inspreekt. Bekijk op YouTube: ‘Ecstacy at techno club’

2Doug Stanhope (1967) - Afkomstig uit Massachusetts, begon zijn carrière in Las Vegas. Werd in Ierland binnen tien minuten van een podium gejoeld, door opmerkingen als „Ierse mannen slapen met kinderen omdat Ierse vrouwen te lelijk zijn om je aan te vergrijpen.” Maakt religies belachelijk. Bekijk: ‘On Jews’

3Sarah Silverman (1970) - Speelt een karikatuur van de ideale Joodse dochter. Schrijft voor Saturday Night Live, zingt en acteert. Bekend van haar internet-hit ‘I’m Fucking Matt Damon’. Bekijk ‘Jesus Is Magic’.

4Brent Weinbach (leeftijd onbekend) - Comedian uit San Francisco, met experimentele stijl. Won in 2007 de Andy Kaufman Award. Bekijk ‘Weinbach@TheHollywoodImprov’.

5Margaret Cho (1968) - Van Koreaanse afkomst, opgegroeid in San Francisco. Doet ook burlesqueshows en ontwerpt kleren. Maakt grappen over haar eetstoornissen, biseksualiteit en haar obsessie met homoseksuele mannen. Bekijk ‘I’m The One That I Want’.

6 Jim Jefferies (1977) - In Amerika wonende Australiër. Werd populair op YouTube met het filmpje waarin hij, tijdens een optreden in Manchester, door een toeschouwer wordt gestompt en geslagen. Bekijk ‘Studs/Sluts’. Treedt op 8/11 en 9/11 in Toomler, Amsterdam.

7Stewart Lee (1968) - Engelse comedian die ook romans schrijft en regisseert. Schreef het succesvolle Jerry Springer - The Musical. Heeft het in zijn show over onderwerpen als vooroordelen en hypocrisie. Bekijk ‘Taxi driver argument’.

8Daniel Kitson (1977) - De bebaarde Britse Kitson met zijn binnensmondse manier van voordragen, doet ‘story shows’. Bekijk ‘Stories For the Wobbly-Hearted’.