7 redenen om uit te gaan

Amsterdam, Nederland 20 maart 2006 An intimate evening with Heather Nova. Pepsi stage, Amsterdam Zuid-Oost © Joost van Manen
Amsterdam, Nederland 20 maart 2006 An intimate evening with Heather Nova. Pepsi stage, Amsterdam Zuid-Oost © Joost van Manen Manen, Joost van

1 muziek

Venice

Eindhoven: Effenaar. Tijd: 20.15u. Entree: 27,50. www.effenaar.nl

Venice is een Amerikaanse folk/country-rockband bestaande uit de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. Met mooie, meerstemmige vocalen brengen de Lennons eigen composities in de stijl van The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. De theatertournee duurt tot en met 28 november.

2 dans

Cora Bos-Kroese – Ex::posed

Den Haag: korzo5HOOG. Tijd: 19.00u. Entree: 17,50. www.korzo.nl

De eerste twee weken van november staan op korzo5HOOG geheel in het teken van het Holland Dance Festival. Ex::posed van Cora Bos-Kroese gaat over openbaren, zichtbaar maken en te kijk staan. Onder leiding van Cora Bos-Kroese en in nauwe samenwerking met twee dansers, een actrice en een fotograaf smelten beeld, dans en theater samen.

3 muziek

Heather Nova

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. www.paard.nl

Akoestisch concert van Heather Nova (1967), een singer/songwriter uit Bermuda met een feeërieke stem.

4 Kunstmaand Ameland

Ameland. T/m 29 november. www.kunstmaandameland.com

Tijdens Kunstmaand Ameland kom je over het hele eiland kunst in al zijn vormen tegen. Nederlandse, Zweedse, Deense en Duitse kunstenaars tonen hun schilderijen, keramiek, foto’s, beeldhouwwerk, textielkunst, keramiek en video-art.

5 theater

Vijand van het volk

Amstelveen: Schouwburg. Tijd: 20.00u, salon om 19.00u. www.schouwburgamstelveen.nl

In Vijand van het volk (1882) van Henrik Ibsen ontdekt een idealistische dorpsdokter dat het kuurbad vergiftigd is. Bij Toneelgroep Maastricht van Arie de Mol dienen elektrische gitaren ter decoratie. De acteurs spelen nummers van The Velvet Underground, zoals ‘Pale Blue Eyes’ en ‘All Tomorrow’s Parties’. Hiermee schiet De Mol het stuk naar de late jaren zestig, niet als protestkunst maar als tijdsbeeld. Een dynamische, wervelend, met souplesse en verve gespeelde voorstelling. T/m 22 december.

6 modeparcours

Résidence de la Mode

Den Haag. T/m 8 nov. Dagelijks 11.00-20.00u, do tot 21.00u. www.puurdenhaag.com

Wandelroute langs verschillende panden in de Haagse binnenstad waar jonge modetalenten hun werk laten zien. In het voormalig Jencikova-pand aan de Lange Poten is het werk van de ontwerpers te koop.

7 tentoonstelling

Bernie Lubell

Rotterdam: Witte de Withstraat 63. T/m 22 nov, dag (beh. ma) 12.00-18.00u. Entree: 6 euro. www.v2.nl

In zijn eerste solotentoonstelling in Nederland laat de Amerikaanse kunstenaar Bernie Lubell zien dat interactieve kunst anno 2009 niet altijd digitaal hoeft te zijn. Geen hi-tech interfaces of computers, maar analoge, mechanische installaties van hout, springveren en touw, die worden aangedreven door spierkracht. Als bezoeker zet je zelf de installaties in beweging via slingers, wielen en trapmechanismen.