Wisselvallig

Oktober is vrij rustig en zacht verlopen. Begin oktober was het nog warm met op de 7de zelfs nog 22 graden in Eindhoven en Volkel. De eerste week van november is wisselvallig, en frisser dan de afgelopen maand. Het wordt rond 10 graden in de loop van de week. Dit zijn overigens normale waarden voor deze tijd van het jaar.

De buien die vandaag vielen beperken zich vanavond vooral tot de kustregio’s. Landinwaarts klaart het op en koelt het snel af naar minima rond 4 graden. Vlak bij zee wordt het iets minder fris. De zuidelijke wind is zwak tot matig en trekt tegen de ochtend pas weer aan. Het wordt nevelig en lokaal ontstaan wat mistbanken.

Morgenochtend laat de zon zich nog zien. Vanuit het westen neemt de bewolking echter toe op nadering van een regenstoring. In het oosten en noordoosten van het land blijft het tot halverwege de middag vrij zonnig, waarna ook daar de wolken toenemen.

Rond de lunch gaat het in Zeeland regenen. De regen breidt zich ’s middags langzaam naar het noordoosten uit. In Groningen blijft het tot het eind van de middag waarschijnlijk nog droog.

’s Avonds regent het soms flink, vooral in de zuidelijke provincies. Het wordt overdag een graad of 12 bij een matige tot krachtige zuidelijke wind. De rest van de week blijft het wisselvallig en is het frisser. Vooral woensdag waait het stevig en er vallen geregeld buien.