Vijftien doden bij schietpartij in Mexico

Mexico stad. Op een boerenbedrijf in de noordelijke Mexicaanse staat Sonora zijn vrijdag bij een schietpartij zeker vijftien mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie dit weekend bekendgemaakt. Onder de slachtoffers is Margarito Montes, de leider van een vakbond die een achterban claimt van tienduizenden boeren en arbeiders. De schutters zouden gebruik hebben gemaakt van een wapen dat veel wordt gebruikt door Mexicaanse drugsbendes en de schietpartij vond plaats vlak bij de grens met de provincie Sinaloa, waar de grootste drugsbazen van Mexico opereren, maar er wordt nog onderzocht of de schietpartij te maken heeft met drugs. Sinds de Mexicaanse president Calderón eind 2006 de drugskartels in zijn land de oorlog verklaarde, is Mexico in een geweldsspiraal beland. Ruim 14.000 mensen zijn sindsdien door drugsgerelateerd geweld om het leven gekomen.