vandaag

In het nieuws:

Mohamed ElBaradei, het hoofd van het internationaal atoomagentschap IAEA, presenteert een rapport over het Iraanse nucleaire programma. De afgelopen week bezochten vier inspecteurs van de dienst een uraniumverrijkingsfabriek bij de stad Qom.

De Argentijnse oud-president Reynaldo Bignone staat in Buenos Aires terecht voor schendingen van de mensenrechten onder zijn bewind, in 1982 en 1983. De 81-jarige oud-generaal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op ziekenhuispersoneel en het afpakken van baby’s van politieke tegenstanders.

In Barcelona begint een vijfdaagse VN-klimaatbijeenkomst ter voorbereiding op de Kopenhagen-top in december. Bijna 180 landen onderhandelen over een opvolger van het Kyoto-protocol uit 1997, waarin onder meer afspraken zijn vastgelegd over het terugbrengen van CO2-uitstoot.