op nrcnext.nl

Them Crooked Vultures

Anke Meijer schrijft over de nieuwe single van Them Crooked Vultures, de ‘supergroep’ van zanger/gitaris Josh Homme (Queens of the Stone Age) drummer Dave Grohl (Foo Fighters), bassist John Paul Jones (Led Zeppelin) en gitarist Alain Johannes). De single heet ‘New Fang’ en is uitgebracht in de aanloop naar de release van het eerste album van de groep op 16 november. Beluister de single ‘New Fang’ op de website.

DSB The Movie

Voordat ex-topman Dirk Scheringa met zíjn DSB The Movie komt is Scheringa in South Park al een hitje op YouTube. Lewis van der Werf, student aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie, knutselde een filmpje in elkaar.

Sterrenstelsels

Op Galaxy Zoo kun je – als amateur – astronomen helpen. Galaxy Zoo heeft een kwart miljoen sterrenstelsel-foto’s in de database, van de Sloan Digital Sky Survey. De stelsels moeten geclassificeerd worden op vorm (rond, ovaal, spiraal, hoeveel armen, bol of staaf in het centrum) en mensen kunnen dat beter dan computers.

Online doodskisten kopen

Op de site van discountwarenhuis Walmart kun je nu ook doodskisten bestellen. BBC meldt dat het gaat om een ‘limited beta test to understand customer response’.De kisten kunnen op internet worden besteld, en worden thuis (of in het rouwcentrum) afgeleverd. Afbetalen kan binnen 12 maanden, terugbrengen mag niet.