kort

Serena Williams te sterk voor haar zus in tennisfinale in Doha

DOHA. Serena Williams heeft gisteren in Doha de WTA Championships, het officieuze WK tennis voor vrouwen, op haar naam geschreven. De Amerikaanse tennisster versloeg in de finale haar zus en titelverdediger Venus in twee sets. Het werd 6-2 en 7-6 (4) in het voordeel van de jongste van de zusjes Williams. Het was de tweede keer tijdens het toernooi dat de ‘sister act’ werd opgevoerd. Ook in het eerste onderlinge duel, in de groepsfase, trok Serena aan het langste eind. Het was voor Serena Williams de tweede keer dat ze de eindzege pakte in de finale van het tennisseizoen. In 2001 was ze ook de beste. (ANP)

Sebastian Vettel wint slotrace in Formule 1

ABU DHABI. Sebastian Vettel heeft gisteren de laatste race van het seizoen in de Formule 1 gewonnen. De Duitse coureur van Red Bull behaalde bij de Grote Prijs van Abu Dhabi zijn vierde seizoenszege. Daarmee verzekerde Vettel zich van de tweede plaats in het WK-klassement, achter wereldkampioen Jenson Button. De Britse coureur van Brawn GP had in de vorige race zijn wereldtitel al veiliggesteld en werd gisteren derde. Vettels ploeggenoot Mark Webber finishte als tweede. Lewis Hamilton vertrok in Abu Dhabi van poleposition, maar moest na twintig ronden met remproblemen opgeven. (ANP)

Amerikaan snelste in marathon New York

NEW YORK. Meb Keflezighi heeft gisteren de marathon van New York gewonnen in een tijd van 2.09.15. Keflezighi is de eerste Amerikaan sinds 1982 die deze marathon wint. De 34-jarige atleet werd geboren in Eritrea, maar is in 1998 genaturaliseerd tot Amerikaan. Hij behaalde in 2004 olympisch zilver, maar won nog nooit een grote marathon. De Keniaan Robert Cheruiyot werd gisteren tweede, voor de Marokkaan Jaouad Gharib. Bij de vrouwen ging de zege naar de Ethiopische atlete Deartu Tulu met 2.28.52. (ANP, DPA)

Springruiter Zoer in Lyon op tweede plek

LYON. Springruiter Albert Zoer is gisteren bij de wereldbekerwedstrijd in Lyon op de tweede plaats geëindigd. De Nederlander kwam enkele honderdsten van een seconde tekort voor de eindzege in het prestigieuze concours. In de barrage bleef Zoer foutloos met zijn toppaard Okidoki, maar zijn tijd van 39,36 seconden was net iets langzamer dan die van de Zwitser Beat Mändli: 39,31 seconden. Zoer verdiende 40.000 euro. (ANP)

Toernooizege voor tennisser Ljubicic

LYON. De Kroatische tennisser Ivan Ljubicic heeft gisteren het toernooi van Lyon op zijn naam geschreven. De als derde geplaatste Ljubicic was in de finale te sterk voor de Fransman Michael Llodra: 7-5 en 6-3. De dertigjarige Kroaat behaalde daarmee zijn negende ATP-titel, de vorige was alweer twee jaar geleden. Ljubicic had in de halve finale ook al afgerekend met een Fransman, Arnaud Clement (6-2 en 6-4). (ANP)

Vierde ronde in zicht voor VOC en Dalfsen

DEN HAAG. De handbalsters van VOC, Dalfsen en ook SEW hebben goede vooruitzichten op het behalen van de vierde ronde in de Europese bekertoernooien. Landskampioen VOC won zaterdag het eerste duel met het Portugese Madeira in de derde ronde van de EHF Cup met 36-29. Dalfsen versloeg in Oostenrijk HC Feldkirch met liefst 31-17. SEW dwong in Athene een gelijkspel af tegen OFN Ionias: 24-24. (ANP)