kort

Haagse wethouder Norder belaagd tijdens wijkbezoek

Den Haag. De Haagse PvdA-wethouder Marnix Norder is zaterdagmiddag tijdens een bezoek aan de wijk Wateringse Veld belaagd door buurtbewoners. De wethouder werd uitgescholden en geschopt door een bewoner, meldde de politie gisteren. Norder bleef ongedeerd. Een 31-jarige man werd aangehouden. Norder legde uit dat hij zijn belagers herkende als voormalig bewoners van een opgeheven woonwagenkamp. Tot hun ongenoegen bood de wethouder de woonwagenbewoners destijds geen nieuwe standplaats aan. Ze vonden dat hij niet welkom was in de wijk en bevalen hem om „op te rotten”. Norder deed aangifte van mishandeling en belediging. (ANP)

Pechtold tegen prins: stop in Mozambique

Amsterdam. D66-fractievoorzitter Pechtold roept prins Willem-Alexander op te stoppen met de bouw van een vakantiehuis in Mozambique. Volgens hem zijn er te veel risico’s dat het project verder misloopt. Dat zei Pechtold gisteren in het tv-programma Buitenhof. D66 en GroenLinks willen deze week een spoeddebat over de vakantievilla op het schiereiland Machangulo. Aanleiding is een bericht vorige week in NRC Handelsblad over de stichting die deze zomer is opgericht om de belangen van de prins in het vastgoedproject te behartigen. De bestuursvoorzitter van deze stichting blijkt zelf ook te beleggen in het project.