Bridgestone stopt na 2010 met F1, Vettel wint slotrace

Rotterdam, 2 nov. - De Japanse bandenfabrikant Bridgestone heeft vandaag bekendgemaakt dat het na volgend seizoen stopt als bandenleverancier in de Formule 1. Vandaag werd ook bekend dat Rubens Barrichello (37) volgend seizoen bij het team van Williams zal rijden. Gisteren reed de Braziliaan zijn laatste race bij het team Brawn GP. Die race in Abu Dhabi, de laatste van het seizoen, werd gewonnen door de Duitser Sebastian Vettel (Red Bull). Barrichello`s teamgenoot bij Williams wordt de 22-jarige Duitser Nico Hülkenberg. Hij werd dit jaar als debutant kampioen in de GP2-klasse. Volgend seizoen is er ook weer een Senna in de Formule 1. Bruno Senna, een neef van de in 1994 verongelukte Ayrton Senna, rijdt dan bij het nieuwe team Campos Meta.