Barça verspeelt punten, eerste nederlaag HSV

FC Barcelona heeft zaterdagavond op ongelukkige wijze punten laten liggen bij middenmoter Osasuna. De Spaanse landskampioen moest in blessuretijd een gelijkspel (1-1) incasseren, omdat verdediger Gerard Pique in eigen doel schoot. Seydou Keita had Barcelona in de 72ste minuut op voorsprong gezet.

Real Madrid, dat deze week in het Spaanse bekertoernooi nog met 4-0 onderuit ging tegen derdedivisionist Alcorcon, profiteerde door Getafe met 2-0 te verslaan en is op de ranglijst Barcelona tot op één punt genaderd. Real speelde een uur met tien man, omdat Raul Albiol een rode kaart had gekregen voor een zware overtreding. Na rust bezorgde Gonzalo Higuain met twee doelpunten de Madrilenen de overwinning. Rafael van der Vaart kreeg in de slotfase nog wat speelminuten. Hij verving de Braziliaan Kaka. Ruud van Nistelrooy bekeek de wedstrijd vanaf de reservebank.

In Duitsland leed Hamburger SV zijn eerste nederlaag van het seizoen. Op eigen veld ging de ploeg van de Nederlanders Joris Mathijsen en Eljero Elia met 3-2 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Rob Friend, ex-speler van Heerenveen.

Gelukkig voor HSV verspeelden alle clubs bovenin de Bundesliga punten. Koploper Bayer Leverkusen gaf zelfs 2-0 voorsprong prijs in de uitwedstrijd tegen Schalke 04, 2-2. Werder Bremen kwam in de laatste seconden gelijk (2-2) met FC Nürnberg. En Bayern München kwam in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart niet tot scoren, 0-0. Bayer Leverkusen blijft wel koploper met 23 punten. Werder Bremen en Hamburger SV volgen met 22 punten.

In Engeland kan Liverpool zijn titelaspiraties nu al bijstellen. De Engelse topclub, die al twintig jaar vergeefs op het landskampioenschap jaagt, verloor zaterdag met 3-1 bij Fulham en zag de achterstand op de concurrenten verder oplopen. Twee spelers van Liverpool kregen de rode kaart: Philipp Degen en Jamie Carragher. De positie van manager Rafael Benitez komt door de teleurstellende zesde plek in de Premier League onder druk te staan.

Koploper Chelsea maakte geen fout en versloeg Bolton Wanderers met 4-0. Manchester United, met Edwin van der Sar onder de lat, herstelde zich van de nederlaag tegen Liverpool met winst op Blackburn Rovers: 2-0. Arsenal, woensdag tegenstander van AZ in de Champions League, won thuis met 3-0 van stadgenoot Tottenham Hotspur. Robin van Persie had met twee treffers een groot aandeel in de overwinning. (ANP)