Advocaten Boere verzoeken om stopzetten proces

Rotterdam, 2 nov. - De advocaten van de Nederlandse SS`er Heinrich Boere (88) hebben vandaag geëist dat het proces tegen hun cliënt wordt beëindigd. Volgens hen mag Boere niet twee keer voor dezelfde misdaden worden vervolgd. Boere stond, zonder dat hij daarbij aanwezig was, in 1949 in Nederland terecht. Het strafdossier van deze zaak is in 2007 al eens gebruikt voor een proces in Duitsland. Boere wordt verdacht van het in 1944 plegen van drie moorden op Nederlanders. De rechtbank in Aken had eerder vanochtend geweigerd een verzoek van de verdediging te honoreren tot wraking van officier van justitie Ulrich Maass. Boeres advocaten hadden hierom gevraagd, omdat Maass in Nederlandse en Duitse media uitspraken had gedaan die zouden duiden op vooringenomenheid. De advocaten van Boere maakten vandaag ook bekend dat ze een strafklacht indienen tegen EenVandaag, dat Boere had gefilmd met een verborgen camera zonder zijn medeweten in zijn woning.