Volgende week in NRC Handelsblad

Maandag

Op de binnenlandpagina een profiel van Jumbo-directeur Frits van Eerd, die twee weken geleden de veel grotere concurrent Super de Boer overnam. „Hij is de durfal van de familie.”

Dinsdag

Op de sportpagina een interview met Stanley Menzo die het goed doet als trainer bij de Friese voetbalclub Cambuur Leeuwarden.

Woensdag

Op de filmpagina een recensie van de documentaire Denkend aan Holland van regisseur Jan Wouter van Reijen over de rivier de Waal. Hij portretteert dertig schilders, beeldend kunstenaars en dichters die het rivierenlandschap als onderwerp hebben genomen.

Vrijdag

In de bijlage Boeken een special over die Wende. Boeken over 1989, de Koude Oorlog, een reportage over schrijven in de DDR en de herinneringen van Ingo Schulze aan november 1989.

In het Cultureel Supplement een vooruitblik op documentairefestival IDFA, met een interview met Michael Moore en een stuk over de Amerikaanse documentairemaker Frederick Wiseman.

Zaterdag

In NRC Weekblad: Dokument Nederland, de jaarlijkse foto-opdracht van NRC Handelsblad en het Rijksmuseum. Dit jaar staat fotograaf Ad van Denderen centraal, die een jaar lang de krijgsmacht volgde. Verder een interview met Benjamin Ferencz, voormalig aanklager van het Neurenbergtribunaal.

Onderwerpen onder voorbehoud.