selectie

Henry Geldzahler en de art scene in New York op (Ned.2, 18.20u.)
De eerste maanden na de capitulatie in WOII. (Ned.2, 20.15u.)
Eric Clapton en Steve Winwood live in New York. (BBC 1, 0.20u.) Henry Geldzahler Foto: AVRO
Brinkhorst, Eric

documentaire

Panorama: Afghanistan - hulp en corruptie. Wat is er gebeurd met de 14 miljard euro die in Afghanistan gebruikt zou worden voor de wederopbouw van het land? Waar zijn de beloofde 680 scholen? Verslag van een ontnuchterende reis.Canvas, 20.10-21.00u.

De oorlog: verder onder vreemd gezag. Tweede aflevering, deze keer over de situatie in Nederland tijdens de eerste maanden na de capitulatie. Ned.2, 20.15-21.10u.

ZDF-History: Als Feuer vom Himmel fiel - Die Geschichte des Bombenkrieges. Over de massale bombardementen die tijdens WOII over en weer werden uitgevoerd op steden om het moreel van de bevolking te breken.ZDF, 23.40-0.30u.

cultuur

Close up: Who gets to call it art? Henry Geldzahler was in de jaren zestig als geen ander in New York in staat om te voorzien welke beeldende kunstenaar beroemd zou worden. Hij was als curator van het Metropolitan Museum of Art mee verantwoordelijk voor de snelle opkomst van artiesten als Jasper Johns, Robert Rauschenberg en Andy Warhol. Ned.2, 18.20-19.20u.

Fleetwood Mac - Don’t Stop. Een van de best verkopende rockbands ooit (40 miljoen stuks van Rumours) is weer op toernee. Begonnen in de jaren zestig als bluesband evolueerde de groep, zes leadgitaristen later, tot de perfecte West Coast pop band. in dit programma vertellen ze zelf wat hen allemaal overkomen is. BBC 1, 23.20-0.20u.

muziek

Eric Clapton and Steve Winwood live at Madison Square Garden. Eerste hereniging van twee rocklegenden sinds het kortstondige avontuur van hun ‘supergroep’ Blind Faith in 1969. Vorig jaar gaven gitarist en zanger drie concerten in New York. Uitgevoerd worden onder meer ‘Presence of the Lord’, ‘After Midnight’ en ‘Dear Mr. Fantasy’.BBC 1, 0.20-1.25u.

sport

Schaatsen: NK afstanden. Op de slotdag de 1500, 5000 en 10.000 meter.Ned.1, 12.10-18.00u.

Autosport, Formule 1: Grote Prijs van Abu Dhabi. Laatste race van het seizoen, voor de eerste keer op het Yas Marina Circuit. BBC 1, 13.10-16.15u.