selectie

Diva Jessye Norman poses in this undated photograph released to the media on Tuesday, Jan 29, 2008. Norman will host a festival of black music, everything from blues to jazz and gospel, at New York's Carnegie Hall and other venues in March 2009. Photographer: Carol Friedman/Carnegie Hall via Bloomberg News VIA BLOOMBERG NEWS

documentaire

Vranckx: Heksenkinderen. in Nigeria worden sommige kinderen van hekserij beschuldigd en daarom verbannen, gefolterd en zelfs gedood. Het aantal slachtoffers is belangrijk gestegen nadat een evangelische prediker een film liet maken waarin kinderen zogenaamd mensenvlees eten, vloeken uitspreken en door de lucht vliegen. De Brit Gary Foxcroft en zijn organisatie Stepping Stones proberen bedreigde kinderen te redden.Canvas, 20.10-20.40u.

Blitz: The bombing of Coventry. Op 14 november 1940 bombardeerde de Luftwaffe de stad Coventry twaalf uren lang, misschien mede als vergelding voor een Brits bombardement op München zes dagen eerder. Het was het begin van een luchtoorlog waarin wederzijds steden werden platgegooid. (Morgenavond op het ZDF een Duitse documentaire over ‘strategische’ bombardementen in WOII.)BBC 2, 21.30-22.30u.

Kyys, Schamanin von Jaku-tien. Verslag van onderzoek naar een in 2006 in het oosten van Siberië ontdekte mummie. Het lichaam van de vrouw was gekleed in een met parels versierde mantel waarvan de mouwen aan de einden waren dichtgeknoopt. Zij moet een priesteres zijn geweest van een lang geleden verdwenen cultus. Arte, 21.50-22.45u.

amusement

Willkommen bei Carmen Nebel. Op een avond die vanwege Halloween bol staat van enge films pakt het ZDF uit met een avond ouderwets vertier van vedetten en een showballet. Cliff Richards, na twintig jaar herenigd met The Shadows, Mireille Mathieu, Peter Maffay, Jessye Norman en vele anderen.ZDF, 20.15-22.45u.

Stand Up Saturday: The Umbilical Brothers. De shows van Shane Dundas en David Collins zijn een mix van comedy, acrobatiek, vocale vindingrijkheid en mime. Comedy C., 21.20-23.10u.

sport

Autosport, Formule 1: Grote Prijs van Abu Dhabi. Kwalificaties voor de laatste race van dit seizoen, op een gloednieuw circuit rond een even nieuwe jachthaven in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. BBC 1, 13.10-15.10u.

Schaatsen: NK afstanden. Live verslag van de 1000 m. vrouwen en mannen en de 3000 m. vrouwen. Ned.1, 14.05-17.50u.