Museum even terug naar oude locatie Groningen

GRONINGEN, 31 okt. - Het Groninger Museum verhuist voor een half jaar naar zijn oude locatie, waar een selectie van de collectie te zien zal blijven. Het huidige pand ondergaat tussen mei en december volgend jaar een grondige renovatie. Dat maakte museumdirecteur Kees van Twist vrijdag bekend. Volgen Van Twist is het vijftien jaar oude museumpand toe aan een grondige opknapbeurt. ”De vloeren zijn versleten en aangetast door recente wateroverlast en de vele bezoekers.” De buitenkant van het opvallende gebouw wordt ook aangepakt. ”Het moet weer de glans krijgen die het had.” Bij de renovatie is de oorspronkelijke architect Mendini betrokken. Volgens Van Twist is het museum niet berekend op het jaarlijkse bezoekersaantal van zo`n 250.000 mensen, drie maal meer dan destijds verwacht. Daarom komen er meer toiletten, een nieuw informatiecentrum en een grotere museumwinkel. De renovatie kost meer dan vijf miljoen euro. De gemeente Groningen en het museum betalen een deel. Van Twist hoopt voor de rest op sponsoren en fondsen.