Medvedev: Stalin is niet goed te praten

Een activist laat op de Dag van de Politieke Gevangene, gisteren, een kaars drijven op de rivier Jenisej in Siberië, ter herdenking van de slachtoffers van Sovjet-dictator Stalin. Tot zijn dood in 1953 liet Stalin zeker 15 miljoen mensen vermoorden. President Medvedev zei dat hij zich zorgen maakt dat de meeste jonge Russen geen idee hebben van de omvang van Stalins zuiveringen. Hij waarschuwde tegen rehabilitatie van de schuldigen van de onderdrukking. (Foto Reuters) An activist sets a lit candle afloat on the Siberian Yenisei river to commemorate the victims of political repression during the rule of Soviet dictator Joseph Stalin on the Day of the Political Prisoner in the city of Krasnoyarsk, October 30, 2009. Kremlin chief Dmitry Medvedev on Friday said he was concerned that the majority of young Russians were unaware of the scope of Josef Stalin's purges and said the crimes of the past should not be forgiven. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA POLITICS ANNIVERSARY) REUTERS