Grootste schip ooit maakt eerste reis

Gisteren begon Oasis of the Seas, het tot nog toe grootste passagierschip ter wereld, zijn eerste vaart. Vanuit een werf in Turku in Finland is het 16-deks schip vertrokken richting Florida. Oasis of the Seas kan 6.300 passagiers en 2.100 bemanningsleden herbergen. Het heeft tweeënhalf jaar en 1 miljard euro gekost om het schip te bouwen. Eigenaar is Royal Caribbean International. Aan boord van het schip zijn onder meer vier zwembaden, volleybal- en basketbalvelden, themaparken, kinderopvang, een schaatsba In this Wednesday, Oct. 28, 2009 photo, A general view of the "Oasis of the Seas" cruise ship at a dockyard in Turku, Finland. The Oasis of the Seas, the largest passenger vessel ever built, is set to be handed over to Royal Caribbean International on Wednesday. (AP Photo/Lehtikuva, Vesa Moilanen) FINLAND OUT, NO SALES AP