Geen zweetplekken dankzij elektrische fiets, heel goed

Elektrificeren van het fietsen is wel het laatste wat je moet doen, vindt Jaap Jelsma (Opiniepagina, 27 oktober). Ik ben tachtig jaar oud en heb niet meer de kracht die nodig is om op een traditionele fiets een fietstocht te maken. Dankzij de elektrische fiets kan ik dat wel en dat is bevorderlijk voor mijn gezondheid: buitenlucht, genieten van de natuur. Om mij heen zie ik honderden ouderen die net als ik genieten van de elektrische fiets.

Toen ik nog werkte, ging ik enige tijd met de fiets naar kantoor: vijftien kilometer fietsen. Daar ben ik mee gestopt. Ik ben overgegaan op de auto, omdat ik niet de hele ochtend naar zweet wilde stinken en omdat ik het vervelend vond met mijn lichtblauwe overhemd ontsierd door een donkerblauwe zweetplek bij mijn baas te verschijnen. Een douchegelegenheid bestond niet op kantoor. Ik zie nu dat veel jonge mensen met de elektrische fiets naar kantoor gaan om dit soort taferelen te vermijden en dat is beter dan wanneer ze met de auto naar kantoor zouden gaan. Dat zo`n Jaap Jelsma daar niet op gekomen is, diskwalificeert hem als adviseur op dit gebied.

    • Hans van den Berge Knegsel