film

The Witches (Nicolas Roeg, 1989, VS/GB). Nicolas Roegs verfilming van Roald Dahls boek 'De heksen' doet de schrijver eer aan. De Britse regisseur maakte van Dahls zwarthumoristische verhaal over kinderhatende heksen die tijdens een heksenconferentie alle Engelse kinderen in muizen willen omtoveren een visueel feest. Anjelica Huston speelt met duivels genoegen de opperheks. (Net 5, 17.45-19.35u.) THE WITCHES Angelica Huston foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Lost World: Jurassic Park (Steven Spielberg, 1997, VS). Vervolgfilm biedt meer van hetzelfde en per saldo dus minder. De dino's leven nu in het wild, op een eiland voor de kust van Costa Rica. Met Jeff Goldblum, Julianne Moore, Richard Attenborough.Veronica, 20.00-22.30u.

Halloween (John Carpenter, 1978, VS). Uiterst succesvolle, voor slechts 300.000 dollar vervaardigde griezelfilm uit de periode dat regisseur Carpenter nog het vermogen bezat om met de eenvoudigste filmmiddelen griezelkunst van grote klasse te bedrijven. Met Donald Pleasance als psychiater en Jamie Lee Curtis als babysitter.Ned.3, 23.30-1.00u.

The Texas Chain Saw Massacre (Tobe Hooper, 1974, VS). Invloedrijke (en commercieel succesvolle) griezelfilm in het bloederige subgenre van de splatter movies. Inzake de afslachting van een clubje tieners. Hoog cult-gehalte. Ned.3, 1.00-2.20u.