film

The Apartment (Billy Wilder, 1960, VS). Een van de beste films van Billy Wilder is een prachtig geschreven en gespeelde satirische komedie. In de hoop promotie te maken, leent de ambitieuze Jack Lemmon zijn appartement uit voor de slippertjes van zijn superieuren. Tot hij merkt dat de vrouw van zijn dromen (liftmeisje Shirley MacLaine) het er met baas Fred MacMurray doet. (België 1, 14.05-16.10u.) Scene uit de film The Apartment (1960) Foto: Filmmuseum Filmmuseum

The Day after Tomorrow (Roland Emmerich, 2004, VS). Spektakelfilm over de rampzalige gevolgen van het broeikaseffect: tornado's razen over Los Angeles, een vloedgolf verzwelgt New York. Regisseur Emmerich liet in zijn vorige films de Amerikaanse vlag fier wapperen, hier zijn de Amerikanen opeens ‘losers’ die naar Mexico moeten vluchten en daar in kampen worden opgevangen. Met Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum en Ian Holm.RTL4, 20.30-22.50u.

Khadak (Peter Brosens & Jessica Hope Woodworth, 2006, B/D/NL). Magisch-realistisch speelfilmdebuut van Belgisch-Amerikaans documentairemakersechtpaar vertelt over de laatste nomaden op de Mongoolse steppen. Wanneer een geheimzinnige ziekte de kuddes treft, wordt de hoofdpersoon met zijn familie in quarantaine naar de randen van de stad verbannen. Gaandeweg blijken zij het slachtoffer te zijn geworden van een industrieel-economisch complot. Canvas, 21.00-22.40u.