Cisca Dresselhuys

Europa, Nederland, Hilversum, 28-11-2008 Cisca Dresselhuys. Cisca Dresselhuys was 1 november 1981 tot 1 april 2008 (tot aan haar pensioen) hoofdredactrice van Opzij, een feministisch maandblad. Haar journalistieke carrire begon bij het dagblad Trouw. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Na 27 jaar vertrok Cisca Dresselhuys (66) in 2008 bij maandblad Opzij.

En nu? Druk?

„Op dit moment vooral met de poes die over mijn toetsenbord loopt. Dat krijg je als je thuis werkt. Ik ben freelancer. Meteen na Opzij maakte ik een serie over doorwerken op oudere leeftijd voor Trouw, de krant waar ik ooit ben begonnen. Zo’n serie schrijf ik nu voor Zin. En voor maandblad Nouveau doe ik interviews met mannen over belangrijke vrouwen in hun leven.”

Hun moeder?

„Uiteraard. En hun vrouw. Maar ze moeten er vijf of zes van me noemen. Dat wordt dus een diepe zoektocht.”

En verder?

„Een masterclass interviewtechnieken voor hogeschool Windesheim. De eerste dag mogen de studenten mij interviewen, de dag erna vertel ik hoe ze het deden en dan komt een bekende Nederlander die ik heb geïnterviewd vertellen hoe dat was.”

U opende ook de Week van de Pedicure?

„Ja, was ik helemaal vergeten. Ik ben ambassadeur van het platform ambachtseconomie.”

In Opzij staat een lijst met de honderd machtigste vrouwen van Nederland. U staat daar niet meer bij. Erg?

„Eerlijk gezegd volg ik Opzij niet zo.”

Waarom doet u niet gewoon lekker niks?

„Zo ben ik niet opgevoed. Ik ga niet om 10 uur ’s ochtends een roman lezen of de dvd-box Mad Men bekijken.”

    • Rinskje Koelewijn