AZ hoeft lening van DSB niet versneld af te betalen

Alkmaar, 31 okt. - AZ hoeft een lening die de voetbalclub heeft uitstaan bij het failliete DSB Beheer niet vervroegd af te betalen. Dat zijn de club en de curatoren van de bank die hoofdsponsor was van AZ overeengekomen, zo werd gisteren bekend. De Alkmaarders betalen de lening van ruim 14 miljoen euro af over een periode van tien jaar en de curatoren respecteren die betalingsafspraak, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. Ook afgesproken werd dat de naam DSB Bank niet zal terugkeren op de shirts. De komende weken worden tevens alle uitingen van het failliete bedrijf van Dirk Scheringa in en rondom het stadion verwijderd. Een aantal grote partijen heeft al belangstelling getoond voor het hoofdsponsorschap van de kampioen van Nederland. De club is op zoek naar een kandidaat die voor meer dan één seizoen hoofdsponsor wil worden. Een deel van de meeropbrengst die de nieuwe sponsorovereenkomst met zich meebrengt, komt ten goede aan de curatoren van DSB Bank.