Appelwijn

Ik ben zo blij dat er eindelijk eens aandacht wordt besteed aan cider. (NRC Weekblad, 24 oktober): ik drink het al jaren, omdat ik niet zoveel alcohol wil nuttigen. Ik kan het helaas alleen bij de Hanos voor een schappelijke prijs (2,35 euro) krijgen. Elders, zoals bij de biologische winkel, is het veel te duur. In Frankrijk heb je zoveel keuze in elke supermarkt, waarom hier niet? Mijn cider is Duché de Longeville, cidre brut Antoinette, heerlijk! Als ik in een restaurant vraag naar cider, hebben ze die nooit, behalve tegenwoordig die vieze van Heineken. Alleen in een restaurantje in het centrum van Amsterdam kun je uit meerdere soorten ciders kiezen, erg eentonig om steeds daar te moeten eten, wel lekker.

Reacties (max. 250 woorden) sturen naar weekblad@nrc.nl, of Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam Meer lezersbrieven op www.nrc.nl/nrcweekblad

    • Marlies Wolters