Wisselvallig

Onder invloed van een depressie wordt morgen nog een heel aardige dag, vanaf zondag overheerst wisselvalligheid.

Het slechtweergebied wordt morgen nog redelijk op afstand gehouden door een hogedrukgebied waarvan de kern vanaf Denemarken langzaam oostwaarts trekt. De invloed van de hoge druk neemt af en uiteindelijk hebben storingen vanaf de oceaan vrij spel. Na een vrij zonnige middag is het een groot gedeelte van de nacht nog vrij helder. Op de meeste plekken koelt het af naar een graad of 5. In het noordoosten is het met 2 tot 3 graden een stuk frisser. In de loop van de nacht trekt de eerste sluierbewolking vanuit het westen binnen met hoogste minima van 8 graden.

Morgen begint met behoorlijk wat zon, eventuele grondmistbanken verdwijnen snel. De zuidenwind is matig en vanuit het westen wordt de sluierbewolking steeds dikker. In de middag overheerst de bewolking met tegen de avond in het westen af en toe lichte regen. De maxima komen uit rond 11 graden in de noordelijke provincies tot 14 graden in delen van Zeeland, Brabant en Limburg.

Na morgen is het overwegend bewolkt met vooral op zondag en dinsdag omstandigheden die veel regen meebrengen. Geregeld staat er een stevige wind en de temperatuur loopt terug van 14 en 15 graden op zondag, naar 9 tot 10 graden op woensdag.