Weer gevangene 'ontsnapt'

Een gevangene die tot vier jaar cel is veroordeeld wegens mensenhandel is er afgelopen weekeinde tijdens zijn verlof vandoor gegaan. Hij keerde niet terug van verlof en is sindsdien voortvluchtig. De veroordeelde moet nog tot september volgend jaar zitten. Dat heeft minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) gisteren bekendgemaakt. Volgens de minister is verzuimd het Openbaar Ministerie (OM) te vragen of verlof in dit geval wel verstandig was. Het OM zou dan hebben geadviseerd de gevangene niet met verlof te laten gaan vanwege de ernst van de daden waarvoor hij veroordeeld is, aldus de minister. Hirsch Ballin wilde niet zeggen in welke gevangenis de voortvluchtige gevangen zat. Het is de tweede keer binnen korte tijd dat een mensenhandelaar ìs ontsnapt. In september wist Saban B. tijdens een verlof te vluchten. (ANP)