Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

Netwerk. De jeugdzorg in Nederland is verstopt geraakt, volgens hoogleraar opvoedkunde Jo Hermanns, die het volkomen onnodig vindt dat één op de zeven kinderen gespecialiseerde zorg ontvangt. Justine Pardoen van Ouders Online hekelt de professionals van jeugdzorg die ouders behandelen als onkundige opvoeders. Ned.1, 20.25-20.50u.

Nova. Reportage over de schaal van de Q-koorts op geitenfokkerijen en aandacht voor het verloop van de carrière van Jan Peter Balkenende. Ned.2, 22.15-22.45u.

Gesprek met de minister-president. Premier, en minister van Algemene Zaken, Jan Peter Balkenende geeft toelichting op het regeringsbeleid. Ned.2, 22.45-23.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Terugblik op de opmerkelijkste tv van de maand oktober met Wendy ‘Dushi’ van Dijk, Jeroen Pauw, die de berichtgeving over de DSB becommentarieert en Andries Knevel over het fenomeen Louis van Gaal. Muziek van de huisband Rigby, Van Nieuwkerk wordt bijgestaan door Jan Mulder. Ned.3, 19.30-20.20u.

Vrouw & Paard. Vijf vrouwen, onder wie Heleen Mees en Carrie Jansen, praten met een gast, FNV-voorzitter Agnes Jongerius, over de AOW en vrouwen aan de top, en verder over borstkanker, klachten over inburgeringscursussen en over een horeca-ondernemer in Almelo die vorig jaar met twee geladen pistolen het gemeentehuis binnendrong en ambtenaren gevangen hield. Ahmet O. (42) werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. Was zijn Turkse afkomst van invloed op de uitspraak? Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Zanger Frans Bauer maakte na drie jaar weer een album, Voor elke dag, en mag daarover vertellen. CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel kijkt vooruit op het CDA-congres dat morgen in Utrecht plaats heeft. Tijdens het congres, dat bedoeld is voor leden, komt alles ter sprake wat er momenteel speelt binnen de partij. Van Geel licht onderwerpen van de AOW-kwestie tot de positie van premier Balkenende toe. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Rückkehr nacht Bitterfeld. Documentaire over de succesvolle producent van zonne-energie Q-cells, die zich tien jaar geleden vestigde in het Duitse Bitterfeld, toen een van de smerigste steden in Europa. ZDF, 23.05-23.50u.

Metropolis TV: Vaders en zonen. Uit China een verhaal over de generatiekloof: vader, een straatverkoper, wil dat zijn zoon een ambacht leert, zoon wil studeren. In Israël wordt een zoon door zijn vader verbannen omdat hij niet langer tot het orthodox-joodse milieu wil behoren. En in Pakistan oogst een jonge strandwacht de afkeuring van zijn vader. Ned.3, 0.20-0.50u.

drama

One night stand: Zara (is niet bang). Als docent Gijs op een avond de leerling Zara huilend voor de deur ziet staan, vangt hij haar vol goede bedoelingen op. Maar Zara wil meer van hem. Filmdrama uit 2009 van Anna van der Heide met Marcel Hensema, Anna Raadsveld e.a. Vierde korte film in reeks One night stand, een productie van VPRO, VARA en NPS. Ned.2, 22.50-23.35u.

amusement

De badgasten. Improvisatieprogramma. Onder leiding van Valerio Zeno improviseren Klaas van der Eerden, Maaike Martens, Steyn de Leeuwe, Korneel Evers, Matthijs Wind en Fabian Jansen met comedy, animaties en muziek met een driekoppige band. Ned.3, 21.20-22.00u.

Typisch RTL. Presentator Peter van der Vorst kijkt terug op twintig jaar RTL en praat met RTL-gezichten van vroeger en nu. RTL 4, 21.30-22.30u.

CQC. Matthijs van Nieuwkerk, Linda de Mol en anderen vertellen hoe je een Televizier-Ring wint. Verslag over het PvdA-promotieteam in Rotterdam. Op de première van This is it worden fans en BN’ers getest op hun kennis over Michael Jackson. Verder een eerlijkheidstest in Haarlem en Gerard Joling wordt handtastelijk bij ‘radiohoofd’ en wannabe volkszanger Jelte. Ook: hoe reageert de achtergrondzanger van Boney M, Bobby Farrell, op een vechtende tweeling? Veronica, 22.30-23.25u.

sport

Voetbal: Eerste divisie. Rechtstreeks verslag van AGOVV - SC Cambuur. RTL 7, 19.25-21.25u.

Eerste divisie. Samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de eerste divisie. RTL 7, 22.55-0.00u.