Virtuoos fotograaf

Virtuoos fotograaf Oss Franz Ziegler (1893-1939) maakte in de jaren ’20 van de vorige eeuw naam als portretfotograaf. Hij werkte aan het hof, waar hij portretten maakte van de bejaarde koningin Emma tot en met prinses Beatrix als peuter. Mede onder invloed van kunstenaar fotograaf Henri Berssenbrugge wist Ziegler het aan tradities gebonden genre te verlevendigen door de composities aan te passen en te zoeken naar een meer spontane vorm. Op de expositie Virtuoos fotograaf in Museum Jan van Cunen worden meer dan 100 foto’s getoond. T/m 31 jan, Molenstraat 65. Di-zo 12u30-16u30. Deksel van en blikken koektrommel met daarop foto's gemaakt door fotograaf Franz Ziegler in 1938 van Prinses Juliana en Prins Bernhard met hun pasgeboren dochter Prinses Beatrix. Links: Koningin-moeder Emma en rechts Koningin Wilhelmina. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Amsterdam, 11 september 2008 Mentzel, Vincent

Oss

Franz Ziegler (1893-1939) maakte in de jaren ’20 van de vorige eeuw naam als portretfotograaf. Hij werkte aan het hof, waar hij portretten maakte van de bejaarde koningin Emma tot en met prinses Beatrix als peuter. Mede onder invloed van kunstenaar fotograaf Henri Berssenbrugge wist Ziegler het aan tradities gebonden genre te verlevendigen door de composities aan te passen en te zoeken naar een meer spontane vorm. Op de expositie Virtuoos fotograaf in Museum Jan van Cunen worden meer dan 100 foto’s getoond. T/m 31 jan, Molenstraat 65. Di-zo 12u30-16u30.