This is It

This is It De moonwalk doet hij maar één keer, haast terloops. En in sommige uitdossingen, zoals de spiegelzonnebril en smoking met opgevulde schouders, heeft de King of Pop iets van een vampier. Maar dansen kan hij nog, en zingen ook. „Ik moet mijn stem sparen”, fluistert hij, vlak voor een kippenvelversie van I’ll be there. This is It is een concertreconstructie uit 120 uur opnames van de repetities voor Jacksons’ laatste show, die drie weken later in de O2-arena in Londen in première zou gaan. De laatste dagen van een superster, dat houdt het zelfs voor niet-fans interessant.* * *

De moonwalk doet hij maar één keer, haast terloops. En in sommige uitdossingen, zoals de spiegelzonnebril en smoking met opgevulde schouders, heeft de King of Pop iets van een vampier. Maar dansen kan hij nog, en zingen ook. „Ik moet mijn stem sparen”, fluistert hij, vlak voor een kippenvelversie van I’ll be there. This is It is een concertreconstructie uit 120 uur opnames van de repetities voor Jacksons’ laatste show, die drie weken later in de O2-arena in Londen in première zou gaan. De laatste dagen van een superster, dat houdt het zelfs voor niet-fans interessant. * * *