Overige films

The Rundown (Peter Berg, 2003, VS). Actiekomedie rond voormalige worstelaar The Rock speelt in Brazilië. Met Christopher Walken als diabolische rubberbaron. RTL5, 20.30-22.20u.

Tanguy (Étienne Chatiliez, 2001, Frankrijk). Komedie hekelt het Franse gezinsleven. Welgesteld echtpaar in Parijs (Sabine Azéma en André Dussollier) verlangt vurig naar een leeg nest, maar hun zoon annex eeuwige student (Eric Berger) weigert het ouderlijk huis te verlaten. Eén, 23.30-1.15u.

Non ti muovere (Sergio Castellitto, 2004, Ita/Spa/VK). De Italiaanse acteur Castellitto bedacht voor zijn tweede filmregie (naar een roman van zijn eega Margaret Mazzantini) een rol voor zichzelf van arts die zijn dochter na een ongeluk op de operatietafel dreigt te verliezen. En hij vroeg Penélope Cruz als de fatale liefde van zijn leven in de flashbacks die aan hem voorbijtrekken als hij op de uitkomst van de ingreep wacht. Thema’s als schuld en boete worden met grote melodramatische lijnen neergezet. Ned.2, 23.45-1.50u.

The Dark (John Fawcett, 2005, Verenigd Koninkrijk). Tamelijk ridicule horrorfilm, over labiel gezinnetjes in bespookt huis aan de kust van Wales, varieert pretentieus op het thema van Orpheus en Eurydice. BBC1, 0.40-2.10u.