Ontslagen om seksverleden

De Hanzehogeschool Groningen heeft een docent psychologie ontslagen vanwege zijn seksverleden. De man blijkt op een zwarte lijst van artsen en psychologen met een beroepsverbod te staan. De docent stond op de lijst omdat hij, toen hij nog als psycholoog werkte, een cliënt seksueel heeft misbruikt. Dat heeft de Hanzehogeschool gisteren bekendgemaakt. Hoelang de docent al illegaal lesgaf, is niet bekend. De zaak kwam aan het licht toen afgelopen week een lijst van dertig psychologen en artsen met een beroepsverbod werd gepubliceerd. RTL Nieuws berichtte dat acht van hen nog steeds actief waren in hun vakgebied. Volgens een woordvoerder van de Hanzehogeschool was op de instelling niets van het verleden van de psycholoog bekend, omdat een werkgever wettelijk geen antecedentenonderzoek mag doen. (ANP)