Man zet eigen ontvoering in scène

Zevenhoven. Een 24-jarige man uit Nieuwkoop heeft bekend met hulp van een vriend zijn eigen ontvoering in scène te hebben gezet om aandacht te krijgen van zijn ex-vriendin. Hun relatie liep onlangs op de klippen. De man zal worden vervolgd wegens het doen van valse aangifte. Justitie wil hem ook laten opdraaien voor de gemaakte onderzoekskosten. De politie meldde dit gisteren. De politie vond de man na een melding vorige week zaterdag geboeid aan handen en voeten in de kofferbak van een auto die stond in een bungalowpark in het dorp Zevenhoven. Hij verklaarde ontvoerd, bedreigd en mishandeld te zijn en noemde vrienden van zijn ex-geliefde als mogelijke daders. Rechercheurs die de zaak onderzochten, kregen argwaan, ook al omdat ”de verwondingen weinig voorstelden”, aldus een woordvoerder van de politie.