Madlener

In nrc.next van 27 oktober stonden twee artikelen die gingen over de toetreding van Turkije tot de EU. De bijdrage van Gert-Jan Segers gaf de benauwde, benepen kijk van een Christengemeenschap weer: de angst voor de islam. Segers probeerde het verschil tussen Turken en Europeanen duidelijk te maken. Zou het verschil tussen een Italiaan en een Fin kleiner zijn?

Op de Nederland & Europa- pagina stond het artikel over Barry Madlener en zijn vragen aan de Turkse minister voor Europese Zaken. Madlener zegt over Noord-Cyprus: ”Dat is een illegale bezetting, dat weet iedereen”, zegt hij. Madlener zou de PVV een stuk sympathieker maken als hij dezelfde vraag zou stellen als hij weer eens met Wilders in Israël zou zijn, aangaande de illegale bezetting van de in 1967 bezette gebieden waar op grote schaal oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid zijn gepleegd.

    • J.F.M. Landskroon Leeuwarden