kort

Incassobureau DSB moet van het loon van klanten afblijven

Door een onzer redacteuren

Amsterdam. Incassobureau Inspectrum mag klanten van de DSB Bank met een betalingsachterstand niet meer vragen om een zogenaamde akte van cessie te ondertekenen. Dit zei een woordvoerder van de curatoren van DSB Bank gisteren. Met deze akte krijgt Inspectrum het recht om een deel van het salaris van de klant direct te innen bij de werkgever. Inspectrum is overigens een volledige dochter van DSB Bank. Het incassobureau krijgt nieuwe instructies van de curatoren en moet klanten met een betalingsachterstand „correct” behandelen, aldus de woordvoerder. Jelle Hendrickx van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, zegt dat de belangenorganisatie tientallen meldingen heeft gekregen van DSB-klanten die door het incassobureau onder grote druk worden gezet. Hendrickx wil dat dit stopt, en zal vandaag een kort geding aanspannen als dit niet het geval is.

Shell schrapt nog dit jaar 5.000 banen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. Energiebedrijf Shell schrapt dit jaar 5.000 banen. Ruim de helft daarvan verdwijnt in de drie belangrijkste landen waar het concern actief is: Nederland, Groot-Brittannië en Amerika. Shell gaat vooral kantoorbanen schrappen. Ook bij de divisie die olie- en gasvelden opspoort en in productie neemt, vallen ontslagen. Hoeveel banen in Nederland verdwijnen, is nog onduidelijk.

Aegon betaalt deel staatssteun terug

Door een onzer redacteuren

Amsterdam. Aegon gaat 1 miljard euro terugbetalen van de 3 miljard aan staatssteun die het vorig jaar heeft ontvangen, zo maakte het verzekeringsconcern bekend. Op 30 november zal de overheid het geld ontvangen. Afhankelijk van de gemiddelde beurskoers van Aegon op de vijf handelsdagen daarvoor, kan de premie voor de vroegtijdige aflossing oplopen tot maximaal 13 procent, ofwel 130 miljoen euro.